2013, året der gik

Sko og holdninger

Man har en holdning til man tager en ny… 
Normalt hader jeg dette udtryk. Når man har en holdning, så kan man ikke bare skifte den fordi “det synes jeg altså bare nu”, men når det kommer til at holde fast i en holdning omkring sko, så lever jeg ikke op til mine egne forventninger. Jeg kan huske da jeg gik i folkeskole og jeg synes at Kawazaki skoene som var så moderne var de grimmeste sko, men jeg endte med selv at have 4 forskellige par. Lys grøn, sort, rød og hvid.
Så da Kawasakien var ved at gå af mode i min folkeskole kom der en ny skotrend. Ny er måske det forkerte at kalde den da mærket er blevet produceret siden 1917. Endnu en gang en snørresko, der kan fås i et utal af farver og nu også længder. Mange kendte går også med dem, bla. Olsen tvillingerne. Yes. du gættede rigtigt. Jeg taler om Converse Allstars. I følge unge og uvidende mig var de de grimmeste sko. Jeg syntes at ens ankler så for tynde ud i forhold til ens fødder. Der gik dog ikke længe før jeg alligevel ville have nogle. De første jeg fik var standarten i sort. Der efter har jeg siden haft 2 par lave i sort og et par lave i mørk blå, et par standart rød, millitærfarvede, et par grå og et bar i lys brun læder.
Ca. på samme tid som Converse blev moderne blev “ande-skoene”, som jeg kaldte dem, moderne. Især den sort/hvid ternede version med tyk, hvid gummi sål. Jeg syntes, at de var så grimme. Jeg syntes at folks fødder så flade og brede ud og kunne slet ikke lide dem. Den model kan jeg stadig ikke lide, men mærket har nu formået at lave nogle modeller der er langt pænere end dem mine klassekammerater gik med. Jeg har dog ikke selv anskaffet mig et par, men jeg vil ikke udelukke at det måske kommer til at ske. Mærket jeg taler om er Vans.
De sidste par sko som jeg har haft en negativ holdning til er også de nyeste sko i min skosamling. Efter alle de ændrede meninger skulle man tro at jeg havde lært ikke at have en negativ holdning om sko der er in, inden jeg selv har prøvet dem. Disse sko syntes jeg bare var for store og millitæragtige og den lave model af dem lignede træsko med snørre, jeg syntes også at jeg selv var for lille til at bære sådan nogle tunge støvler. Men i modsætningen til de andre sko jeg har nævnt er disse sko ikke sneakers. Disse støvler er i læder og man kan gå igennem en vandpyt uden at få våde fødder. Jeg havde ønsket mig disse, da jeg efter at have investeret 800 kr. i nogle andre læderstøvler, var blevet meget ked af det da de var gået i stykker efter en en-dags udendørs festival. Støvlerne jeg ønskede mig i julegave og fik af min kære moder og papfar har et ry for at være et helvede at gå til, men de kan virkelig holde til noget. Støvlerne jeg taler om er selvfølgelig Dr. Martens støvlerne
Jeg fik modellen i sort med sort foer som den på billedet øverst i højre hjørne. De er virkeligt et helvede at gå til, men efter en masse korte ture i dem kan jeg nu holde ud af gå i dem. Jeg synes dog stadig at de lave er rigtig grimme, men hvem ved, måske vil jeg engang selv have dem?

2

  • Tak for din kommentar 🙂 Jeg synes også at det var helt sjovt at skrive det, og ret svært at finde billeder af lige den model jeg selv havde 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wow, det var en underlig følelse (underlig – men god!!) at gense de gamle skotrends (især dem fra folkeskolen). En virkelig god ide til et indlæg, som også er rigtig godt skrevet (:

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2013, året der gik