Apassionata Horse Show - Odense!

Sønderjyde Kommet Til Århus

Nu har jeg boet i Århus i ret nøjagtigt et halvt år og har erfaret nogle ting som sønderjyde i byen. Det er jo ikke fordi, at jeg ikke har boet i en stor by før. Flensborg er altså ret så stor og med mange højhuse, men det er bare noget andet når man forlader området omkring den tyske grænse og rykker op i landet.

IMG_2163

De første par uger var der nogle ting som jeg syntes var gevaldigt irriterende, så som:

Alle bakkerne, det kan godt gå både op og ned af bakke på den samme vej, hvorfor f har de ikke udglattet landskabet inden de anlagde vej?! Jeg ved da godt at de første veje var mere primitivt bygget, men forhelvede, så lang tid tager det da heller ikke at omlægge en vej.

Lyskrydsene i Århus er et helvede. Især oppe ved uni, det er som om at det er lidt en konkurrence om hvilken side af fodgængerfeltet der kan samle flest mennesker inden lyset skifter fra rødt til grønt, og når den grønne mand først bliver tændt er det som Wall Of Death på metal festivaller (se Her 0:47). Når folk så har cykler med sig, så bliver det jo helt som en forhindringsbane at krydse.

Cyklerne der er over det hele! Jeg er selv blevet cyklende efter jeg er kommet til Århus og har det helt fint med den flydende cykeltrafik hvor folk ikke giver tegn, men jeg har det ikke fint med at folk synes at de skal cykle de sidste 100 meter hen ad fortovet inden de når deres hus. Choko har flere gange været tæt på at blive cyklet ned og hendes lille blinklys i halsbåndet har redet hende alle gangene. Det er også irriterende med alle cyklerne der er parkeret langs alle bygninger. Når man går med en flexline som jeg så er der mange cykelskærme jeg skal få snoren fri fra.

El-cykler, det er så bittert når man kæmper sig op af de førnævnte bakker og så kommer der en ældre medborger og overhaler en i mærkelig oprejst stilling på cyklen, imens vi andre kampsveder og prøver at sidde som en cykelrytter på sin damecykel, for bare at nå 3 min. hurtigere frem end hvis man trak op ad bakken.

Stilladser er der seriøst også alt for mange af. Synes hele tiden at der er nogle stiladser, enten bliver der lagt nyt tag, skiftet vinduer eller også står de der ligesom bare. Hvad er der nu i vejen med at tomt fortorv?

Tyggegummi over alt! Jeg tror snart ikke der må være en århusianer tilbage med dårlig ånde. Der ligger tyggegummi over alt hvor man går, eller også er det bare der hvor jeg går med Choko. Hun har ofte god ånde når vi kommer hjem fra gåtur for hun hjælper gerne med at ryde gaderne for gammelt tyggegummi og jeg er begyndt at lade hende, er blevet træt i af have hundesavl på fingrene hver gang vi kommer hjem fra gåtur. Men helt seriøst. Der står jo bogstaveligt talt skraldespande på ALLE gader her. Hvorfor ikke bare smide ud?

De skraldespande der er jeg til gengæld super stor fan af! De er fandeme da smarte! Jeg føler mig lidt som en freak over at gå og glæde mig til at der også kommer en plastik affalds sortering her inde i byen 😀 haha. Men det er jo genialt at det ikke er alle bygninger der skal have en kæmpe container stående.

En af de største omvæltninger for mig som sønderjyde i Århus må også helt klart være at folk ikke forstå et “Møjn”. Helt ærligt. Hvis du spørger en hver dansker hvad en sønderjyde siger som hej og farvel, så ved de jo godt at det er “Møjn” men slænger man det ud når man har betalt sine varer i en butik, så ligner folk bare et spørgsmålstegn. Det kan sgu da ikke passe at jeg er den eneste der har svært ved at give slip på mit “Møjn”

Biler i gaden synes jeg også er ret imponerende. Man har jo ikke brug for at tage på en udstilling for at finde ud af hvad man godt kan lide. Der er jo så sindsygt mange forskellige biler parkeret gade efter gade. Jeg synes det er ret hyggeligt at gå og se på biler når jeg skal ned og handle ind. Og hvor er det lækkert at se alle de mini coopere, sådan en skal jeg da også have mig på et tidspunkt.

Der er nok endnu flere ting jeg studser over i byen, men jeg er nu fan. Selvom der er nogle ret træls (ja, endnu et sønderjysk ord, som de fleste århusianere til gengæld godt kan forstå) ting ved byen, så er der sgu også mange dejlige ting jeg er glad for at opdage.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apassionata Horse Show - Odense!