Dog Friends

My Plants

IMG_4236

Da jeg flyttede til Århus for halvandet år siden gik det op for mig at jeg faktisk havde fået en tradition, sådan helt ubevidst. For da jeg kiggede på alle mine planter gik det op for mig at jeg havde tilføjet en ny til samlingen for hver gang jeg er flyttet. Yukapalmen på det første billede, købte jeg dagen efter jeg flyttede ind i min lejlighed i Flensborg. Dengang var selve palmen nok ca 1.5 gange så høj som krukken, så den er vokset en hel del på de 4 år jeg nu har haft den.

IMG_4243

Da jeg flyttede fra Flensborg tilbage til Tønder fik jeg to orkidéer fra et par veninder, den sidste af de to måtte desværre lide skæbnen og endte i skraldespanden efter at have stået som et enkelt blad i over et år. Så nu har jeg lige købt en anden slag orkide som erstatning. Orkideen på billedet oven over hedder en Juvelorkidé. Jeg glæder mig til at den springer ud, for selvom blomsterhandleren sagde at den ville springe ud inden for en uge er det endnu ikke sket trods der er gået 11 dage nu, men jeg er tålmodig, og har lige gødet den, så mon ikke de snart springer ud.

IMG_4248

Da jeg boede i Aabenraa fik jeg denne Gasteria pillansii plante som er i sukkulent familien. Den gang havde den kun 4 blade med glimmer på, (den blev købt i en 7elleven), af de blade er der nu kun ét tilbage men 7 store og en masse små er nu kommet, så der er virkelig sket meget. Lige ved siden af sukkulenten har jeg netop igår sat tre avokado sten igang med at gro. Efter jeg læste en post om det på Christina Dueholms blog tænkte jeg at jeg ville give det et forsøg. Var alligevel ved at smide glassene ud, men nu får de da lige et formål inden de ryger 😉

 IMG_4247

Anthuriumsen eller flamingoblomsten som den også kaldes fik jeg af min Farmor som indflyttergave da jeg flyttede til Aabenraa. Efter Choko bed den sidste blomst af den da vi var flyttet til århus har den ikke blomstret, men nu har jeg lige sat den ud på badeværelset som de anbefaler på nettet og gødet den med noget flydende gødning jeg købte ved den lokale blomsterhandler, så nu håber jeg bare at der vil komme nogle blomster igen. Den gror stadig nye blade, så mon ikke det kan lade sig gøre for den at den producere en blomst eller to også?

IMG_4251

Den sidste blomst i mit hjem er denne Tillandsia Cyanea. Jeg købte den som indflyttergave til mig selv da jeg flyttede til Århus i efteråret 2014. Den gang havde den en sjov pink padel-lignende pink blomst hvor udad der kom nogle små blå/lilla blomster. Den er dog visnet helt væk, og så vidt jeg kan læse mig til kan den godt gro en ny, spørgsmålet er bare om det danske klima er til det.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dog Friends