Hvis Jeg Havde En Masse Penge

Jul hos Støyse

image

 

For mig er der tre ting der viser at der er jul i hjemmet.

1. Georg Jensen juleuro

2. Nisser i alle afskygninger, dem fra trip trap, hjemmestrikkede, dem mine brødre og jeg lavede i træ da vi var små og nogle lavet ud af nylon.

3. De hjemme broderede julekalendere der bliver hængt på væggen, med eller uden 24 små gaver

det er så forskelligt hvad folk forbinder med jul og jeg er klart en af dem der er fan. Sillewho fortæller at hun har fået overdosis i hendes barndomshjem og Superheltemor fortæller hvordan der er lidt tilfældigt med pynten og at det ofte bliver hængende længe efter juleaften er overstået. Men hos os er det et helt ritual at pynte op til jul. Når vi finder den store julekasse frem så har mange af tingene en fast plads og vi ved stort set hvor alt skal være. Den fede klatrenisse der spiser risengrød skal sidde på uret. Nissepigen på gyngen skal hænge på emhætten. De store strikkede nisser skal sidde på bjælkerne i stuen på loftet, nisseparret på halmballen skal stå på klaveret og Georg Jensens juleuroer skal hænge i køkkenvinduerne. Sådan er det bare, og selv om min mor er flyttet lidt rundt de sidste 9 år så er pynten stadig knyttet til bestemte møbler eller bestemte vinduer. Småkagebage fordelingen er som følger:

1. Jeg bager guldkornskager

2. Min mellemste storebror laver havregrynskugler

3. Min ældste bror laver marcipan rouladen

4. Min bedstemor (plejede at) bage vanilje kranse og brunkager

5. Min farmor laver Fedtebrød og ingefær kager

6. Mor laver gode råd og sirups lagkage

pebernødderne er fælles i husholdningen og halvdelen bliver spist imens vi bare dem.

image

Hvert år køber min mor en skrabejulekalender til og hver og får os til at love at dele med hende hvis vi vinder 1 million. Og det er slf. Heller ikke rigtig jul før vi er et par dage bagud med kalenderlyset på spisebordet.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvis Jeg Havde En Masse Penge