A Year Ago

Throwback

DSC01237

Det er altid underligt når man begynder at se tilbage på fortiden. Denne gang sidder jeg og bliver lidt nostalgisk over min tid i Flensborg. Jeg var lige blevet 18 år gammel. 6 dage efter min fødesldag pakkede jeg mine ting og flyttede midlertidigt ind hos min veninde Ina (hende på billedet ovenover). Jeg blev nødt til at bo hos hende indtil jeg fandt en lejlighed i Flensborg til mig selv, fordi man ikke må gå på Duborgskolen med mindre man bor i tyskland. Læs mere om starten af min tid i Flenborg HER

 Foto den 27-01-2012 kl. 09.40 #2

Efter en lille måneds tid hos Ina og hendes familie fandt jeg en lejlighed lige ved siden af min skole. Det var en rigtig hyggelig lejlighed med lækker stue og soveværelse og elendig køkken og badeværelse. Men det kunne bruges. Jeg tilbragte meget af min tid med mine venner. Jeg kendte en del fra min tid da jeg festede i tyskland som i mellemtiden var flyttet til flensborg, så det var rigtig skønt ikke at skulle starte på helt bar bund når det kom til venskaber.

DSC01368

Jeg fik dog hurtigt erhvervet mig nogle flere venner der nede. Folk var super søde over for mig og syntes at det var spændende at jeg som dansker havde valgt at flytte til tyskland for at gå på deres mindretals skole. Det var en virkelig rar følelse. Jeg kunne godt mærke at skole systemet var noget anderledes end hvad jeg havde været vandt til på tønder gymnasium. De skrev stadig på kridt-tavler og al læsning foregik på udprintet papir. I starten var jeg den eneste i min klasse der havde min computer med hver dag, til sidst var næsten alle i min klasse begyndt at have computer med. Jeg var meget handicappet af at være helt dansker når det kom til tyskundervisningen. På duborg skolen foregår både Dansk og Tysk undervisningen på modersmåls niveau, og hvor jeg havde en fordel i dansk var jeg meget hæmmet i tysk. Jeg havde dog en tysklærer der var rigtig sød til at stille mig de nemme spørgsmål så jeg også fik mulighed for at deltage i klassen.DSC01761

Ud over skole, så havde jeg jo også valgt at flytte til Flensborg fordi jeg siden jeg var 14 år altid havde brugt mine weekender på at feste i tyskland med mine tyske venner. Det var faktisk mest pga. mine tyske venner at jeg valgte Flensborg. Det endte også med at jeg faktisk pjækkede næsten hele tiden, fordi jeg hellere ville hænge ud med mine venner.

Min tyske vennekreds har en helt anden mentalitet end jeg har oplevet nogen i Danmark have. De fleste af mine venner boede i bofællesskab med hinanden, og når man skulle hænge ud så var det ikke noget man aftalte over facebook, nej. Man tog simpelthen bare hen til dem og bankede på døren. Når en i huset havde gæster, så havde alle gæster. Det var ikke sådan at man var dén enes gæst, nej. Vi sad altid enten i køkken eller i stue og chillede sammen, snakkede om alt og intet og bare hyggede os. Når det var godt vejr tog vi ned i parken hvor man aldrig vidste hvem der ellers kom. Det var altid super hyggeligt og man lærte altid nye mennesker at kende 🙂

Imens jeg boede i Flensborg var jeg også til rigtig, rigtig mange koncerter. Jeg kendte(r) mange der spillede i band og entré var altid kun en euro eller 2. Der var altid god stemning når vi var afsted til koncerter og alle folk havde det bare sjovt. Har aldrig oplevet nogen ende med at græde til de fester jeg har været til i Flensborg, hvilket jeg ellers ofte har oplevet når jeg har vært i byen i Danmark.

Man bliver også mødt med en helt anderledes attitude når man tager i byen i Tyskland end man gør i Danmark, eller jeg gør ihvertfald. Jeg plejer altid at sige, at i DK skal man helst have nogle fælles venner før man kan snakke sammen, hvorimod i tyskland skal man bare sige hej. Det kan slf. også være at jeg har haft en fordel med min søde danske accent, men jeg har kun meget få gange oplevet at blive ignoreret i Tyskland hvorimod jeg tit føler mig gennemsigtig når jeg er i Danmark.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

A Year Ago